zaterdag 8 februari 2014

Challengers - BC Apollo 4

De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen met 45-51.
Toen waren we redelijk compleet. Nu missen we nog steeds Heleen, Natascha en nu kwam Ria er ook nog bij. Onze wekelijkse topcoach Heleen had een feestje, dus Ria kon deze taak nu waarnemen. Jeanita kon lekker weer eens meespelen als 7de speelster.
Met een zone verdediging werd er gestart 2-3. Apollo maakte goed gebruik van de open plekken die wij verdedigend niet konden opvangen. Keuze mtm gaan spelen of op gelijke stand blijven met de tegenstander. De zone bleef uiteindelijk gehandhaaft. Los  komen van Apollo lukte niet. Aanvallend was het stroef. Totdat we na rust een paar mooie back-door scores van onder andere Angelique hadden. Over het algemeen stonden Maaike en Jeanita veel aan de vrije worp lijn  en schoten gelukkig een heel hoog percentage raak. Alle puntjes hielpen om er een overwinning uit te slepen. Dinah die half niet weet hoe belangrijk ze is wist rebounds te pakken en aanvallend er 11 punten in te gooien. Ze mag best tevreden zijn en wij waren blij dat ze na een lelijke val op haar rug het spel toch nog  kon hervatten.
Jeanita en Maaike beide 17 punten. Uiteraard fijn dat Jeanita mee deed.
De overwinning was toch wel de back door scores reeks en de wisseling van de verdediging 3-2 zone naar jojo zone . We zette daar Jeanita in de punt van de jojo zone en wist precies wat er moest gebeuren. De andere vier dames bezette de hoeken sterk en wisselde Iris en Lindsey elkaar goed af. De rebound duels werden nu merendeels voor ons. Het bleef spannend tot het eind. In de slotfase wist Lindsey een afstandsschot zijkant basket te raken. Dat schot was een grote opluchting binnen de ploeg 50-47 .We speelde lange aanvallen voor balbezit te behouden en tot slot kreeg Jeanita nog de laatste lay-up naar de basket eindstand  52-47. De coach kwam tot de conclusie de volgende keer liever zelf spelen, want een wedstrijd coachen kost veel meer energie dan spelen met pijn.
Nog ff als laatste willen wij Natascha, Davey en Michiel heel erg bedanken om de heren scheidsrechters( die er niet stonden voor aanvang )te willen vervangen zodat de wedstrijd toch nog gespeeld kon worden.

Geschreven door: Ria Berkhout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten