zaterdag 15 maart 2014

BV Apollo 3- The Challengers

In de middag had Ria Berkhout al een wedstrijd Rayon dames 1 achter de rug en er moest in de avond/bijna nacht nog eens opgetreden worden in Amsterdam tegen BC Apollo . Onze  dames team hadden maar 6 speelsters (zonder Natascha , Iris , Heleen) tegen 10 jonge dames van de Amsterdamse ploeg.
We gingen van onze eigen kracht uit en begonnen met een zone verdediging. 2-3. BC Apollo die speelde het aanvallend erg sterk en alle aanvallen werden bekroond  met een mooi afstandsschot. Dit was keer op keer gedurende de hele eerste helft. We hebben de verdediging nog verandert in de Yo Yo zone, maar ook dat leverde hetzelfde probleem op. Apollo bleef maar raak schieten.
Toen kwam het idee in de rust vanuit het team om toch de uitdaging van een man to man aan te gaan. Wat niemand had verwacht ging dat beter dan onze zonneverdediging . Dit hadden we in de 1ste helft moeten inzetten. De coach van de tegenpartij was zeer relaxed en rustig , maar er was wel een scheidsrechter die enigszins vreemd acteerde. Lol achteraf, maar in de wedstrijd minder gezellig. BC Apollo kon met het hoge percentage afstandsschoten van de eerste helft niet meer verliezen.The Challengers dames konden terug kijken op een goede 2de helft en zijn een les wijzer geworden dat de man to man verdediging ook nog mogelijkheden kan bieden.
Eindstand 58-44

Geschreven door: Ria Berkhout