vrijdag 7 november 2014

Streekderby BVH - Challengers

Door Ria Berkhout

Het was bij voorbaat al een kansloze onderneming tegen BVH te winnen. BVH dat elk jaar kampioen gaat worden en in deze klasse blijft hangen. The Challengers dames worden er niet beter op de laatste maanden. Trainingsarbeid is niet optimaal en Maaike Verstraten is nog steeds niet van de party. Zo ook werd Joyce Overbeek gemist door een blessure. Coach Natasja Overbeek werd vervangen door geblesseerde speelster Heleen van der Willigen.
Het werd wel een hele leuke wedstrijd in de nieuwe SKWA hal. Wij begonnen met zone. En BVH met man to man.Gelukkig geen box haha. Dinah Bronkhorst en Inge lekker onder de borden buffelen voor de zo belangrijke rebounds.
Uiteraard waren er weer veel scherp schutters bij BVH die de zone lek schoten.
13-3 eerste kwart.
Tweede kwart werd er wat orde op zaken gesteld in onze aanval (14-14 ) Ruststand 27-17 Maar 10 punten dachten we nog.
Maar toen BVH hele veld press ging inzetten werden The Challengers dames na rust overdondert. 24-5. Helaas was de press breaker niet optijd aanwezig bij The Challengers. Dat maakte het grote verschil van punten.
BVH op alle fronten gewoon weer de betere ploeg. Maar de wedstrijd verliep prima en de sfeer binnen de lijnen was meer dan goed.
De wedstrijd was al gespeeld en de scheidsrechter viel uit met een spier blessure.  Seiko bij de meeste wel bekend heeft de fluit overgenomen van hem en prima met Jan van de Bilt de wedstrijd uitgefloten.Deze laatste kwart werd 24-14. Leuk dat Jeanita Berkhout liet zien dat ze het scoren niet is verleerd. Drie driepunters en een paar mooie acties. De Berkhoutjes hadden samen 25 punten.
Hakima was ook lekker scorend bezig . Had ook 1 mooie ego actie waarschijnlijk speciaal voor het publiek en kwam op 6 punten totaal. Ranata en Eline net terug van vakantie de overige scores.
We hebben nog  een lekker drankje genomen met het team en met een goed gevoel weekend gevierd ondanks het grote verlies. 75-36.