zondag 23 november 2014

Verslagen Waterlans en Landslake Lions

Door Ria Berkhout

Al weer twee weken terug dat we tegen Waterland uit speelde. Daar dachten we een spannende wedstrijd tegemoet te gaan, maar dat pakte anders uit. Met na de wedstrijd 2 enthousiaste meegereisde fans die nu vast vaker komen gaan(haha)werd er gewonnen met 45-63 . Er werd heel goed gespeeld. In de eerste helft bouwden we een mooie voorsprong op die we in de tweede helft goed konden gebruiken. Na rust zette Waterland nog een full court press neer. Maar met onze goed meespelende jeugdspelers Laura Voskamp en Jeanita Berkhout en Maxime Jansen ging het oplossen daarvan zo goed, dat Waterland geen kans had om te winnen.

Dan een week later Landslake Lions. Maaike Verstraten was na paar weken blessure leed weer binnen de lijnen. Het werd een lange avond. Beide partijen hadden zeven spelers op de bank en de scores ging gelijk op. Zone verdediging voor beide partijen. Met een mooie score en sterke rebounds  van Maxime Jansen konden we met 18-17 de rust in gaan.  Beide teams hadden foutenlast. Landslake had eind vierde kwart nog een kleine voorsprong en maar 4 mensen in het veld. Dat ging hun de wedstrijd kosten. Zowel Ria Berkhout en Maaike Verstraten gooide de belangrijke vrije worpen er niet in om een verlening te doen voorkomen.41-41 (verlengen)ook bij The Challengers moest Eline van Duin en Maxime Jansen het veld verlaten met 5 fouten. Het werd 5 tegen 4 spelers in de verlenging. Wat Ria en Maaike niet lukte deed Renata Bijkerk wel in de verlening maakte 2 punten uit vrije worpen en met een vrije worp van Dinah van Bronkhorst en een score van Ria Berkhout konden we  Landslake  na de verlening laat richting huis sturen met voor hun een duur en zuur verlies van 46-42 en voor ons een gezellige avond in de FBk hal.