zaterdag 10 januari 2015

BC Apollo Amsterdam- Challengers dames 2

Zaterdag 10 januari 2015, Hoofddorp
Aanvang 19.30 uur.
Coach Heleen van der Willigen
Extra speler: Jeanita Berkhout

De eerste wedstrijd van het jaar 2015. De nodige oliebollen en het lekker eten met de kerst - ik kan niet voor iedereen spreken - maar de vakantie heeft gezorgd een paar kilootjes erbij (1 of 2 of …..kg?). Zou dat merkbaar zijn tijdens het spelen? Zijn we trager dan anders?
Tijdens deze vakantie zijn er vele onder ons ziek geweest. Geveld door Griep…Het heerste in heel Nederland. Hierdoor is Ria niet aanwezig.

Willem: Ze is zo ziek als een hond en blaft alles aan elkaar. Midden in de nacht, 04.00 uur….
hoesten (lees blaffen), hoesten, hoesten. Ze gaat naar beneden, hoest, kucht, zit, ligt en slaapt, - voor zo ver dat mogelijk is - op de bank. “ Pffff, ik ben blij dat ik nu hier in de sporthal ben en een beetje rust heb”, grinnikt Willem.

De eerste minuten - daar valt niet veel over te vertellen. 5 - 11.voor Apollo.  Chips, we moeten iets “anders” doen. Maar wat.? Rio en 1-3-1.

Het tweede kwart;  De wedstrijd was voor het publiek niet aantrekkelijk om naar te kijken. Zelfs een beetje saai te noem. Weinig scores wel veel “ P”s. Beide partijen weten in 10 minuten slechts 4 punten te scoren !!! Stel je voor 4 punten?!!! dat zijn maar 2 doelpunten !!
Erg weinig, vindt u ook niet? De stand op dit moment 9 - 15 voor Apollo Amsterdam.

De tweede helft; derde kwart: Luidkeels zingt het hele team vanaf het speelveld richting tribune.
Joyce verschijnt, gaat zitten. Ze kleurt, verstopt zich onder haar sjaal. “Er is er één jarig hoera, hoera…..” , zo zingt  het team onverstoorbaar door. Leuk toch?!

Ik geloof dat er toen werd overgestapt naar Man-to-man verdediging, dat is inderdaad harder werken maar werpt wel vruchten af. Ja het levert ook weer meer P’s op. We weten Apollo bij te houden stand 10 - 10. Het scorebord vertelt: 19-25…. Winnen - het kan nog….

Het vierde kwart; Nu is het zaak om in de laatste 10 minuten een voorsprong op te bouwen. Jeanita zo vel en snel als een raketje, maakt een paar mooie steals en weet ook 3 keer te scoren waaronder een driepunter…. In het begin van de 10e minuut was de stand 30-32. Kom op… dames, nog 1 driepunter erbij, dan zijn we er?!! Met Eline als Jojo, leek het goed te gaan, maar ja, ze had al 4 “P’s”, en omdat zijn ook fanatiek is en een winnaarsmentaliteit heeft kon je op 3 vingers wel natellen dat ook een 5e P niet uit zou blijven. Ondanks dat we dit kwart wonnen met 11 - 10, is dat toch niet genoeg om ons verlies van het eerste kwart goed te maken.

Met een verschil van 5 punten werd de eindstand: 30 - 35 voor Apollo Amsterdam.
Toch niet slecht gedaan, zeker niet als je bedenkt dat we de eerste wedstrijd tegen hen dik verloren met 19 - 43.
Opvallend voor deze wedstrijd is wel de hoeveelheid P’s die er aan ons toebedeelt werden - namelijk bijna het dubbele van de tegenpartij - terwijl in onze ogen Appollo er fysiek - met slaan er tegenaan ging…

Apollo 9 P’s
Challengers 17 P’s (Complimenten voor Inge, zij is als enige van ons team “ P-loos”  gebleven)

Scores:
Jeanita 15 pt
Eline 06 pt
Maaike 05 pt
Dinah  02 pt
Renata 02 pt

Met dank aan
Jeanita Berkhout Dames 1

Groet,
RNB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten