zaterdag 24 januari 2015

Challengers D2 - Alkmaar Guardians

Wij op de 10 de plaats en Alkmaar op de 2 de plaats.
Dit was de stand bij aanvang van de wedstrijd tegen Alkmaar. Met vorige week weer een tegenvaller dat Inge Voorhuis zich moet gaan aansluiten bij de lijst van langdurige blessures. Heel fijn is dat Saskia Bootsman zich weer als lid heeft aangemeld en dames 2 heel blij is met haar komst.
Hakima was nog steeds ziek, dus Marcelle Noordanus was vanuit dames 1 na haar gespeelde rayon wedstrijd onze 7de teamspeelster.
Van coach Natasja Overbeek moesten we er meteen pittig tegen aan. De oude vertrouwde zone press hele veld werd ingezet en terug vallen in zone. Het werd inderdaad een goede start 1ste kwart 15-7.
Daarna kreeg Alkmaar meer grip op de zone verdediging. Speelde hun center goed aan en de forwards werden zo aangespeeld dat we het niet konden belopen. Tactisch werd er geopperd voor een andere verdediging. Coach Natasja Overbeek nam het heft in handen en nam de juiste beslissing. De zone kreeg een andere invulling. Na een tijdje kwam ze daar weer op terug. Een box op de center is ook een optie. Ze kreeg daarin gelijk. Uiteindelijk speelden we met elkaar een prima wedstrijd. Alles zat goed in elkaar. Tactisch en ook de uitvoering daarvan leverde een prima wedstrijd op. Iedereen deelde mee in de scores en dat gaf iedereen natuurlijk een voldaan gevoel. Met de prettige aanvulling van Marcelle en Saskia versloegen we onder toeziend oog van BV Hoofddorp (nummer 1 in de ranglijst) speelsters verrassend de nummer 2 van de ranglijst.
Het werd een heel leuk Hoofddorps avondje in de FBk hal en in de Wissel en de eindstand werd uiteindelijk 44-32.
Renata heeft hopelijk geen chronische blessure aan haar duim opgelopen. Gelukkig kon je hem na de wedstrijd omhoog steken Renata. Hopelijk volgende wedstrijd weer.

Bijdrage van: Ria Berkhout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten