zaterdag 14 februari 2015

Lake City Players D1 - Challengers D2

Vooraf: Op 7 februari jl. is er gespeeld tegen BV Amsterdam Dames 1. Ria wilde een verslag schrijven maar raakte het sheet kwijt.
De vorige keer dat er tegen BV A’dam 1 gespeeld werd, was op 18 oktober jl., toen was het nog vroeg in het seizoen, weinig met elkaar kunnen oefenen, wat resulteerde in een groot verlies 45-79.
(merkbaar nog niet op elkaar ingespeeld) Dit keer kon er feest gevierd worden, want na hard werken konden de dames een welverdiend pintje pakken in de kantine. De stand werd: 62 - 32 !!
  

Zaterdag 14 februari 2015 Uitgeest, 18.30 uur. Coach Inge Voorhuis. Zes dames (inclusief Heleen!).
Joepie Valentijnsdag……
Hebben jullie het leuk en romantisch gehad?  ♥︎
De vorige keer dat er tegen LC Players gespeeld werd, was op 25 oktober jl., toen was het een spannende pot die eindigde in een verlies met 40-41.  Nu met slechts 6 man op weg naar Uitgeest.
2 Supporters op de bank. Inge, leuk dat je er was om aan te moedigen en coachen.

Al meteen in het eerste kwart werd het team er pijnlijk aan herinnerd-middels knietjes en duwtjes in de rug dat dit dit geen prettige wedstrijd zou worden….. De onderhandse lay-ups van Ria werden met fikse klappen gehinderd, maar door de scheidsrechter niet afgestraft of gehonoreerd met 2 strafworpen. Binnen het team ontstond er een gevoel van angst. Men durfde niet meer aan te vallen, maar ook niet te verdedigen. De tegenpartij springt, (lees “klimt”) tegen je op met de knie naar voren. Een dreun tegen je borstkas of in je buik, kon je incasseren.

Zo, nu kunt u zich een voorstelling maken van de wedstrijd. U denkt misschien: “Als dat nou alles is?”, valt wel mee! Kort maar krachtig kan ik zeggen:
Maaike gevloerd —> Enkel blessure, sinds 2e helft uitgeschakeld
Ria gevloerd—> Dikke bult op het voorhoofd.
Eline gevloerd —> werd boos, pakte de benen vast van de ander —> een P (technische?)

Wilt u weten wat de stand was bij aanvang van de 2e helft? ….. Nou het was 20-20.
De tweede helft;
Het gebeurt wel vaker….voor we het wisten stonden we 15 punten achter. (35-20)
Ria gaf de eerste aanzet tot een tegen aanval met een BAM 3-punter.
Dat geeft moed. HERPAKKEN dames!!
Wat Ria kan, kan Eline ook!  BAM 3-punter,…. Zo wil het wel lukken.!
We wisten LCP vanaf de 5,5e minuut van scoren te onthouden.
Stand bij aanvang 4e kwart 35-31 voor LC Players

Het vierde kwart;
De gemoederen enigszins verhit. Niet alleen de spelers ook bij een scheidsrechter kookte de p an over. Hij was al het “gezeik” wel zat zei ie en strooide met P’s.
Vergeet niet dat we slechts met 5 man spelen (Maaike was immers al vroeg uitgeschakeld.
Alles werd uit de kast gehaald. 3 van de dames hebben 4 p’s (phoe, kritiek punt).
De verdediging goed dicht, een paar leuke creatieve aanvallen onzerzijds. Zelfs Heleen wist punten te vergaren. !! hihi.

Al kruipend, sprokkelend is er een voorsprong behaald en is er op het scorebord de stand te zien van 38-41. Kom op dames, nog 4 minuten te gaan.
41-43 Hard tegen hard. Ontgelding, Opzettelijk wordt er één het veld uitgeduwd om balbezit te bemachtigen. Strafworpen worden gemist. Dinah komt toch nog met een mooie move, knetterhard insnijden, mist een gracieuze dunk ;-) maar werpt glansrijk, soepel een strafworp in het witte netje. Een welverdiende zege van 41-44. (En dat met 5 man !)

Scores:
Ria: 19 pt
Maaike 06 pt
Dinah 09 pt
Heleen 05 pt
Eline 05 pt

RNB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten