zondag 1 maart 2015

U.S. - Challengers

Bijdrage van: Ria Berkhout

Het was een kleine zoektocht om de hal te vinden in Amsterdam. Moesten spelen tegen US op zondagmiddag. Wel fijn dat dames 1 speelsters konden  bijspringen.  Dames 2 team heeft  momenteel heleboel  blessures. Van de 9 zijn er nog maar 3 over. Waarvan 1 eind eerste helft kwam binnen wandelen.
We moesten het doen dus met Dinah van Bronkhorst  en Ria Berkhout  in de basis aangevuld met alle jeugd.  Maxime Jansen onze jongste van de groep nam de eerst score voor haar rekening. De thuiswedstrijd werd verloren met 2 punten, dus er moest wel geknokt worden na dat zure verlies.
Dan hadden we topper  Laura Voskamp  die er meteen lekker ff  een drie punter erin knalde. 5-0. We waren erg buiten adem allemaal en dachten pff time out graag.  In de time out werd en naar lucht gehapt en er leek wel conditionele problemen aan de orde.  Het was gelukkig voor tijdelijk aard.
We kwamen op dreef en met  de ene na de andere break. Dinah en Marcelle gooide de bal naar voren en Turbo Jeanita Berkhout  kreeg ballen op maat en maakte ze af en dat resulteerde in een mooie voorsprong. Turbo Jeanita werd het een beetje zat (maar dat had meer met de avond daarvoor te maken)  en dat resulteerde in de tweede helft dat jaja Marcelle Noordanus ook op de break werd gestuurd  en  met haar geblesseerde duim waren de acties nog  prima in orde.
Dinah van Bronkhorst  was ook weer onmisbaar in deze wedstrijd . Wat een kracht en power heeft die in de  verdediging. Ze zet iedereen op zn plaats neer (speelde zone 2-3 en 2-1-2-) pakt  rebounds en strooit met pases. Wat een heerlijke wedstrijd was het zo met elkaar.
Onze wel 2 trouwe supporters wisten na de wedstrijd te zeggen dat dit de beste wedstrijd was van het seizoen. Dat was leuk om te horen. We hebben allemaal genoten en danken Inge voor de nodige coaching en  de jeugdspeelsters voor de optimale bezetting.
Eindstand : 44-69 Scores:  Jeanita Berkhout 24, Marcelle Noordanus 17,  Laura Voskamp 13, Ria Berkhout 12, Maxime Jansen 2 en Dinah van Bronkhorst  1 .

1 opmerking:

  1. En dan de jarige Ria --- hiep hiep hoera! Met al een wedstrijd in de benen (zaterdag bijspringen bij D1) ook dit optreden nog even. Respect voor #99!
    Groet, één van die trouwe supporters ;-)

    BeantwoordenVerwijderen