zaterdag 21 maart 2015

Challengers Dames 2-Waterland dames

Bijdrage van: Ria Berkhout

Er werd gestart met veel overtuiging. Maaike Verstraten en Ria Berkhout maakte de eerste 13 punten op rij en konden elkaar goed vinden. Eline van Duin ronde het eerste kwart af en maakte er 15 punten van. . Bij Waterland kwam de aanval via de center en toen The Challengers die ging overspelen en het haar moeilijk maakte de bal aan te nemen kreeg Waterland het aanvallend moeilijker (1ste kwart 15-12 met veel mooie missers van de thuisploeg. En 2de kwart 7-13 Het was best een pittig potje. De scheidsrechters hadden het niet makkelijk met alle commentaren. Dinah die een vinger in d'r oog kreeg moest ff het veld uit. Gelukkig kwam ze wel weer terug in het spel met wel enige last ervan te hebben. Saskia bleef bij haarzelf en scoorde nodige puntjes.
De jongste uit de jeugd erbij gehaald Maxime Jansen duikt gewoon op de bal, die heeft gelukkig kniebeschermers om. Heerlijk om erbij te hebben zo een jonge fanatiekeling die in haar eigen wedstrijd met jeugd 2 vrije worpen raakte om een overwinning in de wacht te slepen.
Na rust gingen de remmen los. 15-2 en liepen weg van Waterland. Bij een voorsprong van 8 punten en nog weinig minuten te spelen werden er vrije worpen tegen elkaar weg gestreept. Onze Renata mocht de overige 2 voor haar rekening nemen. The Challengers hoefde zich niet meer zo druk te maken om de wedstrijd uit handen te geven.  Het werd uiteindelijk 43-37.
Onze naasten buren BVH werden deze avond kampioen, dus nu rest ons nog de competitie uit te spelen om een leuke plaats te behalen en kijken wat er volgende jaar voor een team staat.