zaterdag 19 oktober 2013

BV Apollo Dames 4 - The Challengers Dames 2

We hadden Martin Moerman gevraagd om te coachen. Hij was diezelfde avond ook aanwezig in de Apollohal in Amsterdam met zijn rollers. Altijd fijn als er iemand wat kan inbrengen om tot een goed eindresultaat te komen met elkaar. Gelukkig kon Iris haar dienst ruilen, dus konden we met 7 man aantreden. Wel zonder Dinah en nu nog steeds geblesseerde Lindsey.
Wij hadden wat lengte te kort. Amsterdam speelde met hun centers veel pick en roll en de foutenlast  liep daardoor wel op. De vrije worpen die wij toebedeeld kregen werden mondjesmaat benut, dus konden we zo niet los komen van Apollo . Rust 24-22.
Na rust werd er bovenop verdedigt door Apollo en werd de wedstrijd er niet vriendelijker op. Apollo rook winstkansen. Maar The Challengers wist toch nog het hoofd erbij te houden. Heleen speelde een nuttige partij. Ria pakt het door haar gezette blok en niemand die er meer bij kan. Zo egoïstisch als Ria is kon ze eruit scoren. Waar de tegenstander duidelijk last van had. Het aan passen van Maaike onder het bord lukte ook steeds meer. Angelique die een zeer goede wedstrijd speelde ging er op een belangrijk moment aanvallend bemoeien en dat was voor The Challengers dames wel een hele fijne opsteker.
Na de hele wedstrijd man to man hebben gestaan werd de verdediging met een stand van 42-44  en drie minuten te spelen in een zone omgezet. Lange aanvallen gespeeld tot grote frustratie van de tegenpartij. De laatste 3 minuten zone was wel een prima coach moment.  Apollo kon nog maar 1 x scoren met een benutte bonus vrije worp en The Challengers vergaarde zo nog nog 7 punten in die 3 minuten . Natascha Stornebrink kreeg nog een rare zet in de rug en als afsluiter de eindstand vanaf de vrije worplijn bevestigen. 45-51.

Geschreven door: Ria Berkhout