zaterdag 26 oktober 2013

Het bleef spannend

Met ex-speelster Eline van Duin als coach en versterking van Joyce Lowies vanuit dames 1 moesten we spelen tegen LCP uit Uitgeest? Altijd een stevig potje basketbal en teams die aan elkaar gewaagd zijn .The Challengers dames moesten het doen zonder Maaike Verstraten en nu nog steeds geblesseerde Lindsey op de Coul . Uiteindelijk wel 8 speelsters aan de start. 1ste kwart waren Inge Voorhuis en Heleen van der Willigen vanaf de vrije worplijn actief in de derde en 9 de minuut.
Er werd van beide kanten met man to man begonnen. De start van The Challengers was echt niet goed. Scores kwamen gewoon niet tot stand. Uiteindelijk werd het 1ste kwart nog 8-14, dus in 2de kwart moest er nog een tandje bijgezet worden en de verdediging werd omgezet naar zone waar LCP ook meer moeite mee had. We kwamen tot een positieve ruststand van 27-24.
Na rust ging het ook  niet veel beter met de thuisploeg. Van beide partijen was het geen goed basketbal. Veel balverlies over en weer en het leverde maar 6 punten op  tegen 7 voor LCP. Twee minuten voor tijd nog een gelijke stand van 37-37.
Gelukkig had Natascha Stornebrink (9) deze wedstrijd naast Dinah (11) en Ria Berkhout (14) een lekkere score inbreng en gaven de dames op het eind nog ff extra tegengas wat nog net het verschil maakte op een overwinning. Soms wil je wel maar lukt het gewoon niet in de wedstrijd. Volgende week maar weer beter tegen US dames uit Amsterdam.

Geschreven door: Ria Berkhout