zaterdag 2 november 2013

Challengers - US

Het was een  leuk wedstrijdje tegen US. Zonder Angelique en Heleen. Bas van heren 5 ging coachen en we begonnen met 3 wissels op de bank. Gelukkig was Joyce Lowies onze bankspeelster bereid om naast haar eerdere rayon wedstrijd bij ons in te vallen. Lindsey mocht ook weer enkele minuten in het veld staan. Dinah had knieklachten en was niet volledig inzetbaar. We begonnen man to man de eerste helft en de lange passes op de break kwamen goed aan. Vooral Maaike maakte gebruik van haar snelheid die in de beginfase punten opleverde. De voorsprong werd 13-6 . US kwam in de wedstrijd terug en won 2de kwart met 11-15.
Na rust veranderde wij de man to man in zone. US wist daar toch ook wel goed tegen aan te vallen. Vrije schoten vielen en zo kwamen The Challengers  niet los van US. In de 4de kwart werd er nog eens extra fel op bal verdedigt vanuit de 2-3 zone. Het bleef tot het eind spannend. Vanaf de 6 de minuut 4de kwart scoorde US geen punt meer(43-41).Wij pakte veel ballen en zowel Ria Berkhout als Natascha Stornebrink scoorde samen nog de laatste 7 punten op rij.  Zo werd het uiteindelijk 50-41 met veel dank aan de positieve support vanaf de bank.

Geschreven door: Ria Berkhout