zaterdag 9 november 2013

BV Amsterdam - Challengers

Zat het nou mee of tegen afgelopen zaterdag tegen  BV Amsterdam. Het team wat gelijk op gaat in onze competitie. Bij verlies zou BV Amsterdam boven ons komen te staan. Maar na afloop van de wedstrijd gingen we ff de balans op maken. Deze wedstrijd wisten  we heel veel vrije worpen te raken, dat is wel eens anders geweest. En dat we van een achterstand van 15 punten voor rust nog wisten terug te komen in de wedstrijd dat hadden we ook niets echt meer verwacht.
Het bleef 2de helft na de inhaalrace van ons gelijk op gaan. Amsterdam bleef de hele wedstrijd man to man spelen waar we probeerde een goede aanval voor neer te zetten. De eerste helft was echt de rebound het grootste probleem. Wat we ook verdedigde het was BV Amsterdam die rebound- duels won. Wij misten zeker wel onze speelster met lengte Dinah van Bronckhorst die met een knieblessure zit de komende tijd.
Wij wisselde de verdediging man to man  om in een zone 2-3 , dat werd lastiger aanvallen voor de thuis ploeg. Wij kwamen daardoor in een hoger aanvallend tempo terecht met de breaks weer in zicht. Snoepte zo de punten naar ons toe en van 15 punten achter naar een onverwachte 3 punten voorsprong. Met name Ria Berkhout en Maaike Verstraten 25 punten en Natascha Stornebrink(11)wisten een hoog percentage vrije worpen te schieten. Angelique van Keulen en Inge Voorhuis sprokkelde ook nog punten binnen. Dat scheelde alles in het eindresultaat 67-69. We konden de overwinning vieren met het hele team wat we eigenlijk allemaal niet meer hadden verwacht. Alleen blij konden we niet allemaal zijn. Misschien hadden we namelijk deze wedstrijd liever verloren zonder blessures te eindigen, maar helaas kan je daar niet voor kiezen. Heleen van der Willigen sterkte met je gipse pootje. Je ging net zo lekker. We staan nu op de 2de plaats achter BV Hoofddorp en hopelijk herstellen de dames snel om weer mee te kunnen spelen.