zondag 24 november 2013

Challengers-Alkmaar Guardians

Het was een leuker potje basketbal als de week ervoor zo voor de zondag. Hier werd een sportieve strijd geleverd en gebasketbald.Met een magere bezetting vanwege langdurige blessure Heleen en afwezigheid van Inge, Iris, Lindsey ging de Challengers van start. Jeanita ging mee om alleen ff de warming up mee te doen en mocht spontaan de coaching op zich gaan nemen. Wat ze overigens goed deed. Het was een sportief potje. Teams waren gewaagd aan elkaar. The Challengers  speelde zone vanwege de bezetting. De dames moesten met 6 man de wedstrijd zien te gaan uitspelen. Gelukkig was het Joyce Lowies die ons kon aanvullen en ze had net als Ria Berkhout vrijdag al een potje basketbal erop zitten.
Dinah wilde haar knie niet overbelasten en kreeg ook tijdens de wedstrijd nog eens te maken met een lichte enkelblessure.
De zone ging best goed, maar Alkmaar schoot wel alles raak. Daar moest verandering in komen. Box in one kwam  uit de kast. Verliep wel beter, hoewel  de foutenlast wel op ging lopen ondanks de zone. Ruststand 18-14
Na rust werd de derde kwart 18-19. De scores bij Alkmaar waren na rust in percentage erg omlaag gegaan. Miste best veel . In deze kwart liet Angelique van Keulen wel ff zien wie er kan rebounden tussen de grote dames in. Keer op keer boxte ze goed uit en was de bal voor haar. Helaas mocht het aanvallend niet lukken bij The Challengers  en op het moment dat we  nog maar 1 punt achter stonden in de 7 de minuut 4de kwart 38-37 kwam de Challengers niet meer tot een score en kwam het afstandsschot van Alkmaar kwam weer boven water. Dus moesten The Challengers dames uiteindelijk met 45-37 de kleedkamer in met een verlies en de conclusie dat er eigenlijk wel meer in gezeten had, maar  wel wel fijn dat het een leuke party basketbal werd.