zaterdag 30 november 2013

Spannende wedstrijd met een positief eind

Terwijl de Heren 1 naast ons veld een belangrijke bekerwedstrijd speelde werd er op het andere veld door de dames van The Challengers ook geknokt om een overwinning in de wacht te slepen. Harlem Lakers verdedigde zone en The Challengers  man to man. Het ging steeds gelijk op en elke kwart moest er geknokt worden voor ieder punt.

1ste kwart 8-8 2de 13-10 3de kwart 7-8 .

In het vierde kwart moest het gaan gebeuren. Met 2  punten voorsprong gingen wij in het vierde kwart beginnen. Man to man was al geruime tijd verandert in zone verdediging. In de 6 de minuut 4 de kwart kwamen wij 32-36 achter. Er moest nu echt wat gaan gebeuren. Door toen het agressieve verdedigen verloor Harlem Lakers veel de bal. Maakte nog een terug spelen eigen helft en zo krabbelde wij terug naar een 36-36 stand met balbezit en 20 seconden te spelen.
Inmiddels had Iris de bruin het veld moeten verlaten vanwege 5 fouten. Een 20 seconde aanval werd er gespeeld met als einddoel het laatste schot te verzegelen in een overwinning. Dat schot werd genomen en gemist vanuit de hoek. Via bovenkant bord kwam deze in de handen van (matchwinnaar) Maaike Verstraten, zij maakte die bal simpel af. Discussie kwam er bij de tegenpartij of die wel telde dat hij had moeten affluiten bij bal bovenkant bord. Maar bij navragen bij bondsscheidsrechters bleek het achteraf dat de scheidsrechter de juiste beslissing had genomen.
Uiteindelijk dan toch een verdiende overwinning waarbij de thuisploeg niet juichend het veld af liep omdat ze over hun eigen spel niet echt tevreden waren. Coach Heleen van der Willigen had geen stem meer over na de wedstrijd, maar was zeker blij en tevreden met 2 punten.
Ze heeft iedereen de kans gegeven om toch deze overwinning tot stand te brengen . Eindstand 36-34

Geschreven door: Ria Berkhout