zaterdag 4 oktober 2014

Alkmaar Guardians - The Challengers

Het was een basketbalwedstrijd met beide kanten zwak basketbal. Bij The Challengers zat er weinig zuiver schot in. Een mooie door-stap-bal wat er wel in ging werd afgekeurd door de scheidsrechter en dat geeft geen fijn gevoel als dat ook nog tegen zit. Nog steeds moet het team aan elkaar wennen. Met een paar nieuwe spelers erbij moet het team ff orde op zaken stellen, dat heeft enige tijd nodig, maar gaat goed komen. Alkmaar had een jonge guard die begon met 2 driepunter op rij de eerste helft te scoren en deed dat in de loop van de wedstrijd regelmatig. Met hadden we maar 9 punten. Alkmaar 18.

Na rust kwam de zone-press hele veld verdediging uit de kast. Daar kwam enige verwarring bij Alkmaar van en dat koste hun enige scores tegen. The Challengers liepen daardoor in. Met nog 3 minuten te spelen 6 punten achter. Het had eerder in de wedstrijd moeten gebeuren. Helaas hadden  we deze wedstrijd niet coach Natasja tot onze beschikking anders hadden we deze wedstrijd een beter eindresultaat kunnen geven. Slim doorwisselen was vorige week de kracht op winstpunten. Nu moesten we met verlies van 33-23 richting Hoofddorp. We gaan de return kijken of we alle puntjes op de i hebben gezet en dan mogelijk een overwinning boeken.

Geschreven door: Ria Berkhout