zaterdag 11 oktober 2014

Challengers - Harlem Lakers

Beide team traden aan met 7 speelsters. Bij ons was het Maaike en Renata niet aanwezig. Wel was onze coach Natasja Overbeek aanwezig , die de punten en balans in het team brengt. Ze hanteerd een goed wisselbeleid en weet op de juiste momenten verandering in de verdediging in te voeren. Zo ook weer deze thuiswedstrijd. We begonnen best goed. Met een 2-3 zone en dat ging in 1ste helft prima. Rust 16-10. Na rust kwam er bij Harlemlakers verandering. Ze gingen raak schieten vanaf kop Bucket wat de verdediging in deze 2-3 zone steeds niet konden belopen 13-17 derde kwart. Er werd besloten in een 1-2-2 zone over te gaan. zodat de guard niet het schot kon nemen. Met heel veel power in de verdediging van Dinah leverde deze zone meer balwinst op en kregen zelfs break kansen die we daarvoor niet hadden. Vrije lay-ups zijn altijd prettig in spannende partijen. Met een stand van 33-31 7de minuut laatste kwart kreeg Eline van Duin 2 vrije worpen en tot grote vreugde en van de ploeg gooide ze ze er alle twee in 35-31 .Dat gaf toch echt lucht binnen de ploeg. Verdedigen en daarna lang rond passen en uitspelen was  de opdracht,  maar Inge wist zich ff niet in te houden. Kreeg een verleidelijke vrije kans en daar kwamen twee vrije worpen uit.Uiteindelijk mocht Ria de laatste score verzegelen in een overwinning 37-31.

Geschreven door: Ria Berkhout