zaterdag 25 oktober 2014

Spannend eind tegen LC Players

Zaterdagavond 21.00 uur was een latertje. Voor degene die de wedstrijd hebben gezien bleef het tot het eind toe spannend.
Het was een rare week. Persoonlijk privé gebeurtenissen binnen het team en het niet kunnen trainen vanwege reparatie aan de vloer in de FBk hal. Het haalt de scherpte weg binnen het team! Die we hard nodig hebben. Maar ondanks dat werd er kei hard gewerkt binnen de ploeg. Aan inzet geen gebrek.
Met Shanice Putker (scoorde 9 punten)van de jeugd hadden we een goede wisselspeelster, die door het wegvallen na een paar minuten vanwege een pittige blessure van Maaike van Straten de hele wedstrijd ingezet moest worden. Het was daarom het eerste kwart ff zoeken naar elkaar. Deze eerste kwart koste uiteindelijk de wedstrijd. Verloren die met 6-12 goed begin is het halve werk ging bij ons niet op.
Joyce Overbeek deed het prima op de guard positie. Weinig bal verlies en hield overzicht. Met een onmisbare Dinah onder de borden wisten we rebounds te vergaren en samen met Shanice werden de ballen op Ria Berkhout op de break gegeven. Ria miste ondanks haar grote aandeel in de score (21pnt)te veel makkelijke lay ups en ook haar afstandsschoten vielen niet echt.  Het afstandsschot van LCPlayers was duidelijk beter, dus we bleven steeds tegen een kleine achterstand aan kijken. Tot vlak voor tijd met nog 40 seconden te spelen en balbezit stonden we nog gelijk. De afspraak was uitspelen en nog 1 aanval spelen. Helaas raakte we op dat moment de bal kwijt en LCP ging uiteindelijk met de winst er vandoor. Het had erin gezeten en dat had wel leuk geweest. We hebben ons met 5 man staande weten te houden en onze eigen scheidsrechters hadden ons 18 fouten toebedeeld tegen 9 voor LCP ondanks dat wij de hele wedstrijd in een zone stonden.Beslist geen thuisfluiters. Maar we hebben alle 5 wel de eindstreep gehaald. Stonden er 3 lange tijd op springen voor de 5 de fout. We baalde uiteraard van dat 1punt verlies, maar we gaan het in de return maar ff recht zetten. Eindstand 40-41.

Geschreven door: Ria Berkhout